fredag 9 april 2010

Bra förmiddag

Så, då var förmiddagen till ända och det var två utmärkta föredrag vi fick ta del av. Vilka sedan följdes av en intressant diskussion som vi hoppas skall fortsätta i detta forum. Nya frågor väcks när man tänker lite på vad man hört. Förhoppningsvis kan vi lägga upp Joacim och Anders föredrag i någon form så att även andra kan ta del av vad som sades.

Mer kommer. Tack för att ni kom. Fin helg så länge

/Joakim, Växjö stadsbibliotek

2 kommentarer:

  1. Maria Lundqvist9 april 2010 kl. 07:20

    Tack för en bra förmiddag!
    Joacims historiska återblick som landade i de sociala mediernas nutid gav en bra bild av förändringen som pågår och hur vi kan betrakta och arbeta med fenomenet.
    Anders Mildners frågor om hur medieutvecklingen förändrar vårt beteende och vad som händer med kulturlivet och om vad som händer när amatörerna tar över rörde runt bland tankarna. "Wisdom of crowds" är något biblioteken kan arbeta med. Ett tillräckligt stor samling amatörer kan ge bättre svar än enskilda experter. Bibliotekarier som känner oro inför att till exempel låta användare tagga i katalogen behöver antagligen inte göra det.

    Diskussionen efteråt om den digitala klyftan var intressant. Anledningar till att människor står utanför internetvärlden kan till exempel vara ekonomiska eller åldersrelaterade men också att man har någon funktionsnedsättning som blir ett hinder. Här ett intressant radioinslag i ämnet
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=3353867.

    SvaraRadera
  2. tack för en intressant diskussion och för att jag fick komma!
    här är rapporten om internetanvändandet som vi berörde: http://www.wii.se/aktuellt/nyheter/354-svenskarna-och-internet-2009-arets-kartlaeggning-av-svenskarnas-internetanvaendning.html

    SvaraRadera